GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE

Wat is Krav Maga?

Krav Maga  is een zelfverdediging en aanval systeem uit Israël.

Het befaamde Israelische systeem van de ongewapende strijd, was nog tot relatief kort geleden een geheime zelfverdedigingsmethode, slechts voorbehouden aan veiligheidsagenten van Mossad en leden van elite eenheden in het Israelische leger.

Krav Maga is te omschrijven als effectief, modern, voor iedereen!

Krav Maga Global

Knife threats

Stick defense

Knife threat on the floor

Bear hugs

Waar leer je Krav Maga?

Bij de beste én gezelligste school van Noord Nederland: KMGNO!

We hebben leslocaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

Scrol naar beneden voor locaties en tijden.

Bel of mail Steven Klaarmond:
06-11018966 / info@kmgno.nl

Alles over Krav Maga

Krav Maga algemene informatie
Lees hieronder alles over de herkomst van Krav Maga, het gradatie systeem (levels) en onze huisregels.
De herkomst van Krav Maga

Krav Maga  is een zelfverdediging en aanval systeem uit Israël, wordt gebruikt door vele speciale eenheden zoals US Navy Seals, SWAT teams, veiligheidsdiensten, politie en leger. Dit unieke zelfverdedigingssysteem is ontwikkeld door grootmeester Imi Lichtenfeld. Deze man was de top instructeur van het man tot man gevecht in het Israelische leger. Het systeem is overgenomen door het leger, de nationale politie en de veiligheidsdiensten, als de officiële methode van zelfverdediging en het ongewapende gevecht. Het heeft de laatste jaren de erkening gekregen van deze eeuw, dat getest en ontwikkeld is in en door de oorlog.

Krav Maga (vert.: contactgevecht), het befaamde Israelische systeem van de ongewapende strijd, was nog tot relatief kort geleden een geheime zelfverdedigingsmethode, slechts voorbehouden aan veiligheidsagenten van Mossad, Shabak, Aman en leden van elite eenheden in het Israelische leger.

Het is een moderne en praktische zelfverdediging en zeer effectief in het man tot man gevecht. Imi Lichtenfeld heeft de instinctieve menselijke reacties (onder stress) bij verschillende aanvalsvormen geanalyseerd en onderzocht. Op basis van de resultaten van dit onderzoek heeft Imi de technieken van Krav Maga gecreëerd. De Krav Maga technieken zijn effectief, eenvoudig en makkelijk om te leren. Ze kunnen worden toegepast onder extreme stress situaties door zowel mannen, vrouwen of zelfs kinderen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.

Krav Maga is geen competitie sport, mix fight, Thai boxing of zogenaamde ultimate fight, toch kunnen de bepaalde elementen van de genoemde disciplines herkend worden in het technische repertoire van het Krav Maga systeem. Het systeem kent geen regels. In de strijd om je leven is alles toegestaan om te overleven. In het systeem worden vaak aanvallen toegepast op een aanvallers kruis, zijn ogen of zijn strot.

Ook bijten wordt gebruikt evenals alledaagse goederen die iemand bij zich draagt zoals sleutels, aansteker, pen enz. Krav Maga wordt in het algemeen verdeeld in twee aspecten: zelfverdediging tegen onverwachte gewapende en ongewapende aanvallen zoals bijv. verdediging tegen verschillende soorten wurggrepen, overpakkingen (statisch en dynamisch), stoten, trappen, aanvallen en mobiliseren op de grond, mes-, stok- en vuurwapenaanvallen, gijzelingssituaties enz, enz. Gevechtstraining: full contact sparring met en zonder bescherming, waarbij men gebruik maakt van grond technieken, verwurgingen, stoten (slaan met open hand), trappen enz. Stress conditionering, uithoudings- mentaliteits- en incasseringstraining, messengevecht enz.

Omdat de technieken van Krav Maga eenvoudig en praktijkgericht zijn, is het systeem op dit moment zeer populair bij de ordehandhavende instanties over de gehele wereld. Krav Maga wordt beoefend en onderwezen bij o.a. FBI, DEA, verschillende SWAT teams, militaire speciale operatie eenheden, GIGN (Franse anti-terreur commando), en meer dan honderd reguliere politie korpsen in de Verenigde Staten.

Levels

Bij de gradatie van Krav Maga werken we niet met banden maar met levelpads die je kan behalen na een periode van training. De trainingsperiode verschilt per level. Van enkele maanden bij Practitioner levels tot aan 1 of meerdere jaren bij Graduatelevels en Expertlevels. Bijvoorbeeld: van beginner/ starter naar Practitioner 1 (P1) duurt minimaal 3-4 maanden daarna volgt een examen. Bij slagen krijg men een P1 levelpad en stroom je door naar de volgende cursus voor je Practitioner 2 gradatie enzovoort. De instructeur behoudt altijd het recht om je langer te laten trainen voor een leveltest. Want, en we citeren Eyal Yanilov:

Het laatste wat iemand zou moeten krijgen van zelfverdedigingstraining is een vals gevoel van veiligheid.

KMG heeft 2 soorten examens een lokaal examen en een centraal examen. Een Lokaal examen word afgenomen door de locale Krav Maga instructeur/ sportschool waarbij de cursus gevolgd word. Hier wordt het Practitioner level P1 geëxamineerd. Bij een Centraal examen komen alle KMG aangesloten sportscholen uit heel Nederland bij elkaar voor de leveltest. Alle levels worden op niveau bij elkaar gevoegd dat houdt in dat een student een williekeurige partner krijgt toegewezen elders uit het land. Daarbij word er geen rekening gehouden met gewicht, leeftijd of geslacht M/V. Op centrale examens worden de Practitioner P2, P3, P4 en alle Graduate levels getest.

Examenkosten:

Practitioner: P1 t/m P5 EUR 30,-
Graduate: G1 t/m G5 EUR 35,-
Expert: E1 t/m E5 EUR 75,-

Onze Huisregels

Lidmaatschap

Krav Maga Global Noord Oost, werkt met een automatische incasso toch kan men ook contant betalen deze dient echter in de eerst week van iedere nieuwe maand te zijn voldaan.
Er is geen mogelijkheid van restitutie van de contributie, in wat voor vorm dan ook.

Opzeggen geschiedt alleen persoonlijk bij de Dhr. Steven Klaarmond, door het invullen van het opzegformulier van Krav Maga Global Noord Oost. Bij contributieachterstand, zult u eerst uw achterstallige betalingen moeten voldoen, voordat u kunt opzeggen. Elke andere vorm van opzeggen wordt niet geaccepteerd.

Gedragsregels

Men dient tijdens de les respect voor elkaar te hebben en elkaar geen opzettelijk letsel of dergelijke toe te brengen. Wij mogen elkaars lichaam immers gebruiken om elkaars technieken te verbeteren dus wees daar zuinig op en behandel deze met veel respect. Het is gewenst om kort geknipte nagels te hebben en men is verplicht om in een KMG T- shirt, deel te nemen aan de les.

Het betreden van de sportzalen mag alleen met schoon sportschoeisel, dat wil zeggen geen schoeisel waarmee u op straat heeft gelopen..

Het missen van een training

Heeft men een training gemist, dan kan deze altijd worden ingehaald op een van de locaties, er wordt geen contributie terugbetaald. Ook als men zonder opzeggen van het lidmaatschap niet meer komt trainen, loopt de contributie gewoon door. Teruggave van contributie is dus niet mogelijk. Alleen bij langdurige ziekte of bij ernstige persoonlijke zaken, kan uw lidmaatschap tijdelijk worden stopgezet.

Gaat u op vakantie of heeft u een keer geen tijd, dan mag u binnen 3 maanden uw gemiste lessen inhalen.

Aansprakelijkheid

Krav Maga Global Noord oost is niet aansprakelijk voor persoonlijke ongevallen, verwondingen of ander lichamelijk letsel en de eventuele daaruit voortvloeiende schade, noch voor diefstal of beschadiging van goederen van een lid.

LOCATIES EN LESTIJDEN

Lokatie Leeuwarden

MFC Vrijheidswijk
Droppingsstraat 14 (Piet Kramerplein)
8923 BW Leeuwarden

Lestijden

Dinsdag 20:00 – 21:15
Donderdag 20:00 – 21:15

MFC Vrijheidswijk (Foto: Rudy Uytenhaak)

Lokatie Groningen

Gymlokaal
Vestdijklaan 1
Groningen

Lestijden

Vrijdag 19:00 – 20:15

 

Foto: Sport050

MFC Pittelo (Foto: Hegeman.com)

Lokatie Assen

MFA Pittelo

Amstelstraat 14

9406 TH Assen

Lestijden

Woensdag 18:15 – 19:15 (kids only!)

Woensdag 19:15 – 20:30

MEDIA